Ahad, 15 Oktober 2017

HOW FABULOUS IT IS WORK FROM HOME (WAHM with 300K sales)

Meluangkan sepenuh masa di rumah tanpa tuntutan kerja  memang satu tugas yang menyeronokkan dan membahagiakan. Seawal pagi telah memulakan tugas menyediakan sarapan, me"vakum" dan mengemop lantai, men"start" button on pada mesin basuh.

Bila melihat anak dan suami menikmati hidangan yang tersedia dengan penuh nikmat, terasa hilang segala penat lelah sebentar tadi.

Aktiviti diteruskan lagi dengan sesekali membawa anak ke taman permainan untuk berbasikal atau berjogging. Yang mana melalui aktiviti ini dapat mengeratkan lagi perhubungan kekeluargaan di samping memberi pendedahan kepada anak mengenai penjagaan alam sekitar.

Kemudian di masa terluang yang lain, boleh sama-sama menyediakan makanan kegemaran anak, melipat dan mengemas baju, membaca bersama atau melakukan aktiviti seni yang lain. Mendeko bilik tidur mereka dengan hiasan kegemaran atau membuat diy tertentu.

Semua itu pasti memberi kebahagiaan kepada semua.

Namun tak ramai yang boleh menikmati kebahagiaan yang sebegini.

Tuntutan kerja masing-masing menghadkan kita meluangkan masa dengan sebaiknya dengan keluarga.

Tak ramai boleh ada masa untuk berbasikal hantar anak pagi-pagi ke sekolah.
Tak ramai orang boleh spend masa ke padang permainan bawa anak jalan-jalan petang-petang.
Tak ramai orang boleh lepas hantar anak ke sekolah lepas tu pergi breakfast suami isteri.
Tak ramai orang yang boleh pilih nak masuk office pukul berapa, balik suka hati.
Tak ramai orang boleh tak payah susah hati fikir untuk EL kalau anak sakit.


EH!.....
Sebenarnya ramailah.....

Suri rumah semua boleh buat macam tu..
Sebab diorang tak kerja..

Orang pencen pun boleh buat  macam tu kan..

Tapi..
Tapi..
Tak ramai boleh ada life macam tu dan dalam masa yang sama FINANCIALLY FREE

Betul?

Suri rumah memang boleh. Banyak masa dengan anak. Tapi dia mungkin banyak kekangan kewangan. Dan benda itu menyebabkan dia stress.

In the end dia akan rasakan macam diri dia membakar diri jugakla..huhu

Berkorban demi keluarga.

Namun kini zaman telah berubah. Ramai surirumah kini telah banyak membantu encik suami dalam mengukuhkan kewangan keluarga. Dengan kemudahan internet telah ramai surirumah yang hanya bekerja dari rumah namun bergaji CEO.


HOW FABULOUS IT IS WORK FROM HOME (WAHM with 300K sales)


Satu perkongsian hebat dan penuh dengan cerita inspirasi dari seorang yang hanya bergelar suri rumah. Bagaimana kegigihan, ketabahan dan kesabarannya telah membolehkannnya menikmati gaji seorang CEO kini.

Ingin turut serta dalam perkongsian hebat ini?
Tinggalkan nombor wassup anda.
Saya akan add anda segera ke group rahsia



SURI RUMAH BERGAJI CEO





Selasa, 10 Oktober 2017

HUMAN EMOTIONAL DRIVES


Dalam diri setiap dari kita ini sebenarnya ada satu faktor yang disebut 'Human Emotional Drivers' (HED)

Faktor inilah yang akan mendorong kita atau menggerakkan kita melakukan sesuatu tanpa fikirkan pandangan orang lain. Tanpa ambil pusing kata-kata negatif orang lain.

Faktor inilah yang akan memandu kita mencapai impian dalam apa jua bidang yang kita lakukan.

Penting untuk kita kenal pasti HED ini untuk memastikan kita terus melangkah mencapai impian.

Bagaimana kita nak kenalpasti HED ini dalam diri kita?

#####################################################################

Kenapa ada individu yang telah bekerja tetap, berjawatan tinggi dan stabil tapi ada masa dan keinginan untuk menjalankan tuition di rumah?

Kenapa ada individu yang cukup keperluan makan pakainya tapi tetap ambil upah menjahit baju sekali sekala.

Kenapa ada individu yang tak minat pun dengan jawatannya sekarang, kerja atas nasihat ayahnya dahulu, tapi kini merasa seronok dan bersyukur di lorongkan rezeki dalam bidangnya sekarang.

Apa faktor yang mendorong mereka melakukan itu semua?

Jika berdasarkan hierarki maslow ini sebenarnya berkait dengan keperluan individu untuk memenuhi keperluan yang paling atas dalam dirinya.

Setiap individu mempunyai satu faktor yang disebut "Human Emotional Drivers" (HED) yang mendorongnya membuat sesuatu untuk mencapai keperluan atau penghargaan diri.


Nak kenali HED dalam diri kita?
#Maryjardin membawakan kepada anda malam ini
Nak sertai?

######################################################################

Jika dalam post saya sebelum ini saya mengatakan ada individu yang dah berjaya mencapai dan memenuhi keperluan fizikalnya tapi masih menjalankan kerja-kerja sampingan lain untuk memenuhi tingkat keperluan yang lebih tinggi.

Kali ini saya nak bertanyakan pula kenapa ada individu yang suka-suka tukar kerja? 
Kenapa ada individu yang cepat bosan dengan satu kerja?
Tak boleh buat sesuatu kerja dalam tempoh masa yang lama.

Jika sedang menjalankan bisnes pula kenapa ada individu yang sering bertukar-tukar bisnes, sering mencuba pelbagai jenis bisnes?
Kenapa ada individu yang sering tercari-cari peluang bisnes yang kononnya 'menarik'?

Kenapa?
Nak tahu kenapa?

Jom kenali HED masing-masing

"Human Emotional Drives" faktor yang akan mendorong kita buat sesuatu tanpa jemu walau pelbagai halangan.

################################################################################
Kenapa ada individu yang dah stabil kerjanya berhenti kerja dan menjalankan bisnes sendiri?
Bukan keperluan fizikal yang ingin dipenuhi.

Keperluan fizikalnya sudah lengkap
.
.
.
.
.
.
.
.
Semuanya kerana untuk memenuhi keperluan emosi.

Keperluan paling tinggi kalau dilihat dari hierarki keperluan Maslow

#############################################################################

Alhamdulillah
Ilmu dalam bisnes boleh diaplikasikan dalam kehidupan seharian juga.

Apa lagi kepuasan yang kita cari jika ilmu dalam bisnes bersama #maryjardinmembantu menambah baik nilai kehidupan kita dan juga orang lain.

Bila berbisnes tanpa nilai atau big why yang sangat memberi makna dan nilai dalamkehidupan saya rasakan sangat bosan dan statik. Tiada yang menarik. Tiada sesuatu yang dapat memberi kepuasan dalam diri.

Pernah dirasakan suatu ketika dahulu dan akhirnya saya berhenti. Bukan tidak mendapat sambutan, tapi macam ada yang kurang dalam diri.

Terus mencari-cari peluang bisnes yang lain, walau kerja dah stabil. Mungkin kerana terasa ada sesuatu yang belum dipenuhi dalam diri ini.

Di saat ingin memperbaiki diri ke arah yang lebih baik, dipertemukan dengan bisnes MaryJardin dan kini dah jadi passion.

Terasa seperti keperluan emosi dipenuhi bila bersama MaryJardin. Seolah-olah keperluan emosi ini mendorong saya untuk melakukan passion menolong orang selalu. Dah jadi passion nak menambah nilai hidup seseorang dan usaha yang terbaik.

Walau sesekali ada juga rasa down, namun dorongan emosi yang kuat terus mendorong saya melakukan apa yang saya lakukan kini.

Big why saya dalam MaryJardin lebih kepada untuk memenuhi keperluan paling tertinggi dalam Hierarki Keperluan Maslow iaitu Keperluan Hasrat Diri. Keperluan ini berkaitan dengan keperluan untuk mencapai cita- cita diri sendiri mengikut potensi seseorang manusia.

Dan kini saya mencari individu yang ingin merasa bagaimana indahnya hidup bila dapat memberi nilai kepada orang lain melalui MaryJardin.

InsyaAllah.
Semoga dipermudahkan.

Pentingnya kita mengetahui "Human Emotional Drivers" kita yang dapat mendorong kita mencapai tingkat keperluan tertinggi dalam hidup.

Ps: Malam ni ada kelas tentang bagaimana mengenal 8 faktor HED dalam diri kita ini dan bagaimana ia akan mempengaruhi tindakan kita dan juga mempengaruhi pelanggan kita.

Tapi khas untuk #mjbelle sahaja
Kalau berminat nak tau wassup segera ya

##########################################################################


Sabtu, 7 Oktober 2017

PROMO OKTOBER ESSENTIAL SET DAN LAVENDER ROSES COLLECTION

PREORDER FOR OCTOBER

Wah MAAF Maryam terlupa nak announce promo Oktober! Sebabnya kami sibuk bermusafir hari ni balik ke Kedah untuk urusan 'audit' kilang esok. Tolong doakan urusan esok dipermudahkan

Disebabkan ramai tertunggu tunggu promo SERUM, bulan ni kami bawakan promo serum!

Harga biasa Serum RM150. Bulan ni jelitawan semua cuma perlu tambah RM49 untuk terus dapatkan ESSENTIAL SET yang eksklusif sangat3 ni!!!!

Dari harga asal RM250, Maryam nak bagi harga pengenalan RM199 sahaja!

Kotak Essential Set ni serius elegant sangat! Keras and sangat sesuai dijadikan hadiah/hantaran

Nanti dulu!!!!!

Maryam ada lagi satu offer tau 😍😍😍

Sebab terlalu ramai merindui Lavender Rose Collection, Oktober ni Maryam nak bagi promo juga tau! Korang boleh dapatkan set ni pada harga promosi RM149 sahaja! Harga asal RM170.

Macam biasa stok sangat limited. Kalau dah OOS jangan marah Maryam tau uhuhu. Limited sebab kilang kita macam nak meletup dah nak tampung permintaan yang luar biasa all-the-time. Secure your order fast k

Semua ni PREORDER. InsyaAllah akan dipos bermula 30 Oktober. Kalau kita dapat settlekan lebih cepat, kita pos terus k 🙂

P/s siapa perasan warna botol Face Oil kita yang baru?? 😊😊😊












Bila balik dari bercuti ni, otak Maryam kembali 'gila-gila'. Too much to do, too little time! Kami mulakan tahun kedua Mary Jardin dengan nafas baru. Packaging lebih gempak dan logo pun baru. 

Bersempena kita baru melangkah masuk tahun 2, kami meraikan semua #MaryJardinian dengan Promosi Essential Set RM199 sahaja (Harga asal RM250). Kita ada juga promosi Lavender Rose Collection dengan harga promosi RM149 (harga asal RM170)

Korang dah dapatkan stok terhad ni?? Jangan nangis pukul dinding k kalau stok dah habis 😁😁😁

Outlet #MaryJardin dan #MaryJardinLuxeLabel sedang under renovation. Penampilan lebih dramatik dengan konsep 'Secret Garden'. Serious Maryam tak sabar. Ada perabot yang dah sampai mungkin akan menyebabkan korang rasa macam tak nak balik dah dari outlet ni lepas ni!

Dewan #HildeClub - Jardin Royale Transformational Hall juga sedang berevolusi dan jadi hot stuff. Berebut rebut permintaan untuk disewa. Padahal kami sendiri pun x sempat nak fikir lagi nak sewakan pada harga berapa 😅😅😅 Credit to Yasir Ayeop yang sangat berusaha

Kilang #TheLuxeProduction juga tak kurang digilai. Kami sendiri tak sabar2 menunggu kelulusan GMP. Bukan awak2 sahaja ye. Rasa macam saban hari dihambat soalan "Dah boleh order ke?" Dari founder products. Sabar sayang2ku, kita sama2 berdoa cepat selesai, kita semua boleh share ok? Rasanya memang No 1 GMP factory for natural product in Malaysia. Kalau x natural kita tak layan tau, maaf 🙂 Terharu kepada insan2 ini yang sangat gigih Jannatul Izzati Nurul Aizzah Marzuki @ruwaida 

Farmhouse juga insyaAllah bakal dilancar tidak lama lagi. Memudahkan ibu ayah yang nak berkursus di dewan kita. Boleh tinggalkan anak dengan gembira bermain di Indoor Playland. Siap makanan sedap tau! Shepherd Pie yg sedap and more to come thanks to Amatullah Azizuddin , Asma' Azizuddin, Su Aryani

And I am so excited to announce that we are going to have our very own Natural Beauty Fest!!! Bila? Tunggu!!!

Irene Halimi
Munirah Azma
Asma Haslan

P/s korang boleh bayang ke camana Maryam nak tidur dah kalau berderet2 projek camni?? 😍😍😍

Sumber : FB Doktor Maryam Aziz


Ahad, 24 September 2017

Blackbeauties Menyatukan Kami

Alhamdulillah

Apa khabar semua hari ini?
Yang baru balik bercuti tahniah kerana berjaya memanfaatkan cuti dengan sebaiknya bersama keluarga.

Walau sesibuk mana pun kita, keluarga adalah paling utama. Ada kesempatan bercuti maka gunakanlah sebaiknya.

Satu hal yang menarik untuk saya kongsikan malam ini dengan anda semua adalah sesuatu yang bagi saya sangat menarik untuk dikongsikan.

Satu ikatan yang sangat kuat, amat istimewa. Walau tanpa saling kenal-mengenal antara satu sama lain. Walau tanpa ikatan persaudaraan, walau tanpa ada pertalian darah. Pelbagai peringkat umur dan taraf sosioekonomi.

Namun semuanya amat bersatu hati dan bersatu tenaga, berkongsi idea dan buah fikiran.

Menarik kan?

Ikatan yang terbina atas dasar tanggungjawab semata-mata. Tanggungjawab untuk membantu ramai insan lain di luar sana samada untuk menambah baik taraf hidup, ataupun untuk membantu insan lain yang mengalami masalah kulit muka.

Blackbeauties. Ikatan yang terbina atas dasar dan prinsip tersebut.

Kami tidak saling mengenal. Kami tidak saling berjumpa. Kami tidak saling bertemu. Namun kami semua saling berhubung dalam Wonderbelle.

Lihatlah wajah-wajah blackbeauties yang semuanya sangat sporting dan ceria dengan si arang hitam.

Nak sertai ikatan blackbeauties ni?
Jangan lengah-lengah lagi.
Klik sini untuk menyertai kami








video



Sabtu, 23 September 2017

SHARING ILMU SECARA PERCUMA HANYA DI MARY JARDIN

Alhamdulillah


Malam ini berkesempatan lagi melontarkan idea di blog ini. Sebelum ini 5 malam berturut-turut mengikuti kelas online atau sharing secara percuma di group telegram.

Perkongsian dari agen Mary Jardin yang telah berjaya mencapai jualan sehingga 5 angka.


Bermula dari 18 Sept 2017 hingga 22 Sept 2017, jam 9 malam.
Selalunya, kelas hanya terhad kepada agen Mary Jardin sendiri, tapi untuk 5 malam ini, dibuka kepada umum. Semua yang diberikan adalah secara percuma. Terus ceduk ilmu untuk apply kepada business masing-masing.
Sangat bertuah berada dalam kalangan keluarga Mary Jardin.












Kepada sesiapa yang berminat untuk menyertai keluarga Mary Jardin yang penuh dengan perkongsian ilmu ini boleh saja hubungi saya segera ya.

InsyaALLAH takkan menyesal bersama Mary Jardin



Jumaat, 22 September 2017

SALAM MAAL HIJRAH 1439

Assalamualaikum wa rahmatullahi wa barakatuh

Salam Maal Hijrah

*Bicarahati memasuki tahun baru hijrah*

Allahumma ya Muqaddim ya Muakhir Engkaulah yg Memulakan sesuatu dan mengakhiri sesuatu. Daku mohon kepadaMu ya 'Afuww ya Ghaffar ya Tawwab ya Quddus ya Jalil, maafkanku, ampunkan dosa2ku, terimalah taubatku. Bersihkan dan jernihkan hatiku.

Ya Allah ya Baatin padamkan segala catitan keburukanku. Ya Muakhir ya Mumit daku mohon diakhiri dn dilenyapkan segala akhlak buruk dalam diriku.

Ya Muqaddim ya Barr izinkanku untuk memasuki tahun baru ini dengan permulaan yang baik. Alirkanlah 99 energi Asmaul Husna Mu ke dalam setiap sel2, urat saraf, sel neuron dan DNA ku agar daku dapat menjalankan tugas sebagai hamba dan khalifahMu dengan lebih cemerlang di sisiMu.

 Ya Fattah ya Waasi' ya Baasit bukakan jalan seluas-luasnya untuk kami berhijrah ke arah mentaatiMu sebulat hati kami. Ya Waliy ya Mu'id bantu kami untuk memperbaiki amal ibadah kami dan hubungan kami denganMu ya Rahman ya Rahim ya Wadud. Ya Fattah kurniakan kami hijrah yang cemerlang sepertimana hijrah Rasulullah saw dari mekah ke madinah.

Allahumma ya 'Adzim ya 'Aziz ya Qowiy ya Matin kurniakan kami jiwa yang berani dan kental dalam mengharungi ujian dalam kehidupan ini. Keberanian dan kekuatan membela agamaMu seperti yang kau berikan kepada saidina ali ketika menggantikan tempat tidur baginda Rasulullah saw.

Allahumma ya Ahad ya Wahid ya Somad kurniakan kami hati yang bergantung penuh kepadaMu yang Maha esa dan Maha tunggal sebagaimana kuatnya kebergantungan Rasulullah saw dan Saidina Abu Bakar sepanjang perjalanan hijrah.

Allahumma ya Nuur ya hadi ya Haq pancarkan cahaya kebenaranMu ke dalam jiwaku dan kurniakan kami semangat dan kekuatan dan Ba'its ya 'Aziz ya Qowiy ya Matin untuk meneruskan perjuangan Rasulullah saw menyampaikan kebenaran.

#asmahrahman
#blossombelle
#tulislah




Sabtu, 16 September 2017

PROMOSI TERKINI BASIC SET MARY JARDIN RM99 SAHAJA

Sempena ulang tahun Mary Jardin yang pertama pada 15 September 2017, pihak HQ dengan berbesar hati memberikan promosi dan diskaun kepada beberapa item Mary Jardin.


Sebagai menghargai customer dan peminat barangan organik.


Jom layan promosi sempena MaryJardinTurns1






















Berikut adalah harga bagi setiap item termasuk postage


Semenanjung

1. Basic item=RM108.71
2. Basic item+towel=RM116.44
3. Basic item+cosmetic beg=RM125.44
4. Basic item+towel+cosmetic beg=RM131.44

5. Twin FO=RM107.34
6. Twin FO+towel=RM114.71
7. Twin FO+cosmetic beg=RM123.71
8. Twin FO+towel+cosmetic beg=RM129.71



Sabah/Sarawak

1. Basic item=RM114.89
2. Basic item+towel=RM124.42
3. Basic item+cosmetic beg=RM133.42
4. Basic item+towel+cosmetic beg=RM139.42

5. Twin FO=RM111.37
6. Twin FO+towel=RM120.89
7. Twin FO+cosmetic beg=RM129.89
8. Twin FO+towel+cosmetic beg=RM135.89

*Harga ni untuk satu promo sahaja.

Klik link di bawah untuk mendapatkan set promo pilihan anda